La Plataforma 100xCent Vilafranca organitza un cicle de debats ciutadans transversals

Per Vilafranca passaran activistes i experts per aportar visions dels reptes que han d’afrontar les ciutats des de la transició energètica, la
cultura o la cohesió nacional.


Els periodistes Francesc Marc Àlvaro i Rita Marzoa i els exconsellers Jordi William Carnes i Joan Manuel Tresserras entre els ponents.

Les ciutats viuen contínuament processos de transformació i canvis. Cal que s’adaptin als temps i a les etapes de la societat i donin resposta a les necessitats col·lectives per garantir una vida digna i el bé comú a la ciutadania. Des d’aquesta perspectiva la plataforma ciutadana 100xCent Vilafranca formada per persones de la societat civil vilafranquina que donen suport a la candidatura de Pere Sàbat a l’alcaldia, organitzen un cicle de debats oberts per debatre sobre alguns dels reptes més importants que hi ha actualment.

Obrirà el cicle un debat sobre la transició verda i energètica i com les ciutats poden fer-hi front. Hi participarà l’exconseller del PSC Jordi William Carnes, amb una àmplia trajectòria política i de gestió, i la periodista Eva Pomares, experta en l’àmbit agrícola i ambiental.
Aquest debat serà moderat per l’exregidor Toni Peñafiel i serà el proper divendres 1 de març a les 19h a l’Escorxador.

El segon debat reunirà als periodistes Francesc Marc Àlvaro i la Marina Llansana, per posar sobre la taula el repte de garantir l’accés a la cultura a tota la població. És un dels objectius que tota societat s’ha de marcar, com a quarta pota de l’Estat del benestar i des de tots els
fronts, també el municipal, cal que s’hi aposti de forma clara. Aquest debat es celebrarà el divendres 10 de març a les 19h a l’Escorxador i serà moderat per la periodista i escriptora vilafranquina Mònica Ramoneda.

L’últim debat serà el dilluns 20 de març i comptarà amb la periodista Rita Marzoa i l’exconseller de cultura Joan Manuel Tresserras. El debat es centrarà en els reptes de les ciutats en la cohesió nacional i com aquesta és imprescindible per garantir la cohesió social. Àmbits com la llengua, les identitats compartides i l’horitzó de país seran elements que es posaran sobre la taula. Aquest debat que es farà a l’Escorxador a les 19h serà moderat per la Lucía Soler.


Aquest cicle forma part de les accions que està duent a terme la plataforma 100xCent Vilafranca de suport a la candidatura de Pere Sàbat. Durant els últims mesos ha estat duent a terme jornades de treball per preparar un document de propostes programàtiques per incloure-les en el programa de govern 2023-2027. Properament s’explicaran públicament i s’entregaran al candidat Sàbat.