100XCent Vilafranca entrega les seves propostes a l’alcaldable Pere Sàbat

La plataforma ciutadana ha fet avui l’entrega simbòlica de les conclusions a les quals han arribat després d’un any de debats

ERC Vilafranca ja ha inclòs les propostes al seu programa

La Plataforma ciutadana 100xCent Vilafranca de suport a Pere Sàbat ha dut a terme, aquest dimecres 19 d’abril, l’entrega simbòlica de les seves propostes de millora per a Vilafranca. L’acte, que ha tingut lloc a les 19h a l’Escorxador, ha comptat amb la participació dels membres de la plataforma Raimon Gusi, Ció Jover i Andreu Caralt, i de l’alcaldable Pere Sàbat.

Aquestes propostes són el resultat d’un any de debats i reflexions sobre els reptes actuals als que s’enfronta la vila.

“Des del dia del seu acte inaugural, el 12 de maig de 2022, la Plataforma 100xCent Vilafranca ens hem reunit periòdicament i hem mantingut reflexions conjuntes que ens han portat a interessants conclusions”, ha explicat Andreu Caralt, membre de la Plataforma. Caralt ha resumit aquestes trobades, classificant-les en tres grans àmbits:
la Vilafranca quotidiana, per reflexionar sobre la necessitat urgent de tenir una estratègia política clara que permeti millorar el dia a dia dels ciutadans i ciutadanes;
la capitalitat de Vilafranca, per consensuar un concepte de capitalitat en el sentit més ampli de la paraula, entenent que és l’oportunitat per defensar particularitats i trobar el nínxol que permeti atraure comerç, turisme, coneixement i riquesa;
i els reptes de la Vilafranca de la pròxima dècada, per plantejar uns objectius a llarg termini i un pla general de governança que permetin encarar els propers anys, tenint en compte tots els àmbits.

“La Plataforma, a més, ha organitzat al llarg del seu primer any de vida un cicle de debats ciutadans transversals que ha reunit a activistes i experts per aportar visions dels reptes que han d’afrontar les ciutats des de la transició energètica, la
cultura o la cohesió nacional”, ha afegit la Ció Jover, també membre de 100XCent Vilafranca. Entre els ponents, els debats han comptat amb la participació dels periodistes Francesc Marc Àlvaro, Eva Pomares, Marina Llansana i Rita Marzoa, i els exconsellers Jordi William Carnes i Joan Manuel Tresserras.

“Avui fem l’entrega simbòlica de les nostres propostes a la persona que sabem que serà capaç de dur-les a terme”, ha conclòs Raimon Gusi, un dels primers membres de la plataforma ciutadana. “En Pere Sàbat ja ha sabut incloure la nostra mirada transversal al programa d’ERC, un partit que com ell sempre afirma és el partit de la gent, el partit de Vilafranca”

La Plataforma confirma la seva voluntat de continuïtat
100perCent Vilafranca, que ja compta amb una cinquantena d’adhesions i que continua sumant suports, ha confirmat la seva voluntat de mantenir-se activa i esdevenir un grup d’opinió, extern al partit, que vetlli per mantenir una mirada àmplia, aportant una visió crítica sobre la feina que es faci des de l’Ajuntament.

“Agraeixo moltíssim poder comptar amb aquesta mirada externa i sincera, aquesta mirada tan indispensable”, ha afirmat al seu torn l’alcaldable Pere Sàbat.

Els i les membres de la plataforma provenen de tradicions i trajectòries diverses i plurals, i són, totes elles, persones implicades en la vida associativa, cívica, cultural i dinàmica de Vilafranca. Una diversitat i transversalitat que posa de manifest l’objectiu de sumar per posar Vilafranca al centre davant el moment clau que viu la ciutat i l’aposta perquè la candidatura que encapçala Pere Sàbat lideri la nova etapa de la capital penedesenca.